latinica  ћирилица
20/03/2022 |  14:45 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

Додик: Неуспјех преговора показао гдје је проблем у БиХ, он се не зове ни Српска ни Додик

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да неуспјех преговора о измјени Изборног закона у БиХ, који су вођени између муслиманских и хрватских партија, недвисмислено је показао гдје лежи проблем у БиХ и да се тај проблем не зове Република Српска или Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Оваквом исходу преговора може да се радује само Жељко Комшић, наивно вјерујући да његов концепт изборне преваре има будућност - рекао је Додик за Срну упитан да прокоментарише неуспјех преговора лидера странака из Федерације БиХ о измјенама изборног законодавства у БиХ, који су четири дана вођени у згради Делагације ЕУ у Сарајеву, уз посредство представника међународне заједнице.

Лидер СНСД-а је нагласио да су преговори о измјенама Изборног закона вођени посредством представника бриселске и америчке администрације што није било довољно да се заврше успјехом.

- То је, такође, важна порука домаћим политичким актерима, али и међународним посредницима да је једини прави договор у БиХ онај који се постигне самостално од оних који имају изборни легитимитет. Питање је како би и ови преговори завршили да једна страна, мислим на муслиманску, и мислим конкретно на Бакира Изетбеговића, није упорно рачунала управо на спољашње актере - истакао је Додик.

Он је указао да ће се непостизањем договора о измјени Изборног закона у БиХ наставити период политичке нестабилности јер један од три конститутивна народа, у овом случају хрватски, није задовољан својом позицијом и осјећа се понижено.

- А проблем једног народа, што сам говорио и раније, проблем је сва три - поручио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.