latinica  ћирилица
27/03/2022 |  12:09 ⇒ 16:39 | Аутор: РТРС

МУП Српске: У току криминалистичка обрада над 20 ухапшених лица

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у оквиру истраге започете 21. марта ове године на расвјетљавању кривичног дјела тешко убиство које је извршено на штету полицијског службеника Раденка Башића, дана 26. на 27. март лишили слободе и извршили криминалистичку обраду над 20 лица с циљем откривања, расвјетљавања и доказивања организатора, саучесника и непосредног извршиоца наведеног кривичног дјела.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

- Активности су реализоване на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бањалука у сарадњи са Управом криминалистичке полиције, Управом за борбу против тероризма и екстремизма, Специјалном-антитерористичком јединицом, Жандармеријом и ПУ Бањалука, саопштено је из МУП-а Републике Српске.  

Током ових активности, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет су, поред претходно осумњиченог организатора и наручиоца којем је на приједлог Тужилаштва БиХ од стране Суда БиХ одређен притвор 24.03.2022. године, индетификовали непосредног извршиоца и саучеснике у извршењу кривичног дјела.

- Над овим лицима је у току криминалистичка обрада, те изузимање и документовање свих предмета и трагова који потичу из извршења овог кривичног дјела - истичу у МУП-у Српске.

У току је и даље опсежна истрага у сарадњи са надлежним тужилаштвима.

Повезане вијести:

Потврђено за РТРС: Ухапшени осумњичени за убиство Раденка Башића