latinica  ћирилица
05/04/2022 |  15:42 ⇒ 15:42 | Аутор: СРНА

Вулић: Док смо ми били свједоци ратних дешавања, Турковићева уживала ван граница

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да о Сарајеву и БиХ током трагичног сукоба прича Бисера Турковић, особа која се на вријеме измјестила што даље од свега тога и уживала ван граница БиХ.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Док смо ми били свједоци трагичних сукоба, она је уживала у миру и благостању, а данас прича своју причу и износи неистине у вези са дешавањима у БиХ у току грађанског рата. Она користи дипломатско-конзуларну мрежу да шири теорије завјере и призива сукобе - истакла је Вулићева реагујући на писмо које је Турковићева упутила свјетским званичницима поводом, како је навела, 30 година од почетка "опсаде Сарајева".

Вулићева је нагласила да Турковићева није ни министар иностраних послова у Савјету министара нити замјеник предсједавајућег, већ теоретичар завјера и портпарол СДА.

- Република Српска је доказала да има све елементе државности. То што Ви сијете мржњу и не поштујете дејтонску БиХ један је у низу доказа да сте србофоб. Патријарх Павле је рекао: "Најлепша ствар на свијету је љубав". Република Српска је љубав, зато је вјечна! - поручила је Вулићева Турковићевој.