latinica  ћирилица
19/04/2022 |  06:51 ⇒ 20/04/2022 | 09:34 | Аутор: РТРС

Телевизија Српске прославља 30 година постојања; Свечана академија у Бањалуци (ВИДЕО)

Телевизија Републике Српске прославља 30 година постојања, на дан када је 19. априла 1992. године емитован први Дневник из бањалучког студија.
30 година РТРС - Фото: РТРС
30 година РТРСФото: РТРС

Поводом 30. рођендана РТРС-а од 20.15 часова на нашем програму, порталу и Јутјуб каналу можете пратити Свечану академију, која ће бити одржана у Бањалуци.

Кроз програм Свечане академије званице и гледаоце водиће наше колеге Нада Арлов и Младен Вуковић.

Настали смо у тешко вријеме, у скромним условима и са ограниченим капацитетима, са основним циљем да се чује вјеродостојна информација.

Телевизија је расла заједно са Републиком Српском и израсла у Јавни сервис Радио-телевизију Републике Српске. Из импровизованог студија у Банском двору, Телевизија је преселила у модерно опремљен РТВ дом у Бањалуци, а свака модернизација рађена је уз огромну подршку институција Републике Српске.

Емитовањем програма 24 часа дневно на РТРС и РТРС плус каналу, Радију Републике Српске и порталу rtrs.tv, РТРС један је од главних извора информисања у Републици Српској.

Осим Информативног програма, реализујемо и бројне емисије из области културе, спорта, забаве, образовања, дјечијег и вјерског програма. Документарни филмови РТРС-а емитовани су на бројним међународним фестивалима.

Са шест Информативно-техничких центара и разгранатом мрежом дописништава, покривамо цијелу територију Републике Српске.

Објективно информисање остаје наш основни циљ.

Ми смо Јавни сервис Републике Српске.

РТРС - једноставно твоја!

Повезане вијести:

Откривена спомен-плоча погинулим радницима РТРС-а (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци и Палама служен помен за страдале и преминуле раднике РТРС-а (ФОТО/ВИДЕО)