latinica  ћирилица
19/04/2022 |  21:12 ⇒ 28/04/2022 | 10:37 | Аутор: РТРС

Одржана свечана академија поводом 30 година РТРС-а (ФОТО/ВИДЕО)

У Културном центру Бански двор вечерас је одржана свечана академија поводом 30 година Радио-телевизије Републике Српске.
Свечана академија поводом 30 година РТРС - Фото: РТРС
Свечана академија поводом 30 година РТРСФото: РТРС

Свечаној академији присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, потпредсједници Народне скупштине, министри, народни посланици, српски представници у заједничким институцијама БиХ, предсједник АНУРС Рајко Кузмановић и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Академији су присуствовали и представници јавног и култирног живота Републике Српске, бивши директори и радници РТРС-а, новинари и уредници РТРС-а, те других медијских кућа.

Генерална директорка Радио-телевизије Републике Српске Дијана Миланковић истакла је да је судбина РТРС-а нераскидиво везана за Републику Српску.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је да је Радио-телевизија Републике Српске током протеклих 30 година расла и развијала се заједно са Републиком Српском, дијелећи судбину народа како у првим годинама постојања и рада, тако и данас.

Предсједница Српске одликовала је Радио-телевизију Републике Српске Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да су Радио-телевизија Републике Српске, Српска и све њене институције једно, да су се заједно развијали и успјешно пролазили кроз све недаће.

Телевизија Републике Српске настала је у тешко вријеме, у скромним условима и са ограниченим капацитетима, са основним циљем да се чује вјеродостојна информација.

Управо на данашњи дан 1992. емитован је први Дневник Телевизије Бањалука, која је са Каналом С из Пала интегрисана у Српску радио-телевизију. Телевизија је расла заједно са Републиком Српском и израсла у Јавни сервис Радио-телевизију Републике Српске.

Из импровизованог студија у Банском двору, Телевизија је преселила у модерно опремљен РТВ дом у Бањалуци, а свака модернизација рађена је уз огромну подршку институција Републике Српске.

Тешко, готово је и немогуће побројати и представити све оне који су од почетка, па до данас заслужни да тридесети рођендан прослављамо као једна модерна медијска кућа, која је стасавала уз Републику Српску.