latinica  ћирилица
20/04/2022 |  06:49 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

У Бањалуци народни скуп под слоганом "Слобода"

Велики народни скуп под слоганом "Слобода" биће одржан данас у Бањалуци с циљем борбе за очување одлука које доносе институције Републике Српске.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

Скуп који организује Борачка опрганизација Републике Српске биће одржан на Тргу Крајине са почетком у 17.00 часова.

Предсједник Предсједништва БОРС-а Александар Савић позвао је грађане да масовно присуствују овом скупу, нагласивши да БОРС не жели никакву подјелу, јер је ово, како је рекао, борба у мирнодопским условима.

Скуп ће бити организован на иницијативу Борачке организације града Приједора из које је оцијењено да мирним протестима и свим другим политичким средствима и механизмима грађанског бунта треба заустави колонијалну политика према Републици Српској.

Њемачки дипломата Кристијан Шмит 12. априла рекао је да је "обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти". Ријеч је о закону који је Народна скупштина Републике Српске усвојила 10. фебруара и који је, у међувремену, ступио на снагу.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске саопштено је да се предузимају све законом предвиђене мјере са циљем да скуп на Тргу Крајине протекне мирно и достојанствено.