latinica  ћирилица
20/04/2022 |  07:45 ⇒ 12:17 | Аутор: РТРС

Борци неће дозволити притиске на Српску (ВИДЕО)

У посљедње вријеме свједоци смо притисака и пријетњи које нису добре за Републику Српску и то нећемо дозволити, рекао је предсједник Предсједништва Борачке организације Нови Град Немања Старчевић, гостујући у Јутрањем програму наше телевизије.
Немања Старчевић и Драго Вуковић - Фото: РТРС
Немања Старчевић и Драго ВуковићФото: РТРС

Говорећи о данашњем скупу у Бањалуци под називом "Слобода", Старчевић је позвао све организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата, друга удружења и грађане да подрже скуп и да тако учествују у одбрани права Републике Српске и њених грађана.

Истакао је да је овај скуп начин да се изрази неслагање са одлуком Кристијана Шмита о суспензији Закона о имовини Републике Српске.

- Притисак на слободу Републике Српске нећемо дозволити - поручио је Старчевић.

Професор Универзитета у Источном Сарајеву Драго Вуковић рекао је да би са данашњег скупа грађани требало да пошаљу поруку да се противе ускраћивању права и слобода, истичући да су веома озбиљни разлози за организовање скупа.

Навео је да је БиХ протекторат, да су високи представници наметањем одлука и одузимањем слобода извршили својеврсни политички злочин над Српском.

Вуковић је поручио да скуп "Слобода" нема никакве везе са изборима, јер би се у том случају, како каже, скуп организовао на јесен а не данас.

- Република Српска је угроженије него што мислимо, а циљ Сарајева да она постане "празна љуштура" - истакао је Вуковић.

У организацији Борачке организације Републике Српске данас ће у Бањалуци у 17.00 часова, на Тргу Крајине, бити одржан велики народни скуп "Слобода" којим ће бити изражен протест против одлуке Каристијана Шмита који покушава да оспори имовину Републике Српске.