latinica  ћирилица
20/04/2022 |  16:19 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Одржан народни скуп "Слобода"; На Тргу Крајине преко 20.000 грађана (ФОТО/ВИДЕО)

На Тргу Крајине у Бањалуци одржан је народни скуп "Слобода", гдје је присуствовало, према првим процјенама, преко 20.000 грађана.
Народни скуп - Фото: РТРС
Народни скупФото: РТРС

19.32 - Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас су у Бањалуци вршили обезбјеђење јавног скупа под називом "Слобода", који је протекао без инцидената, саопштено је из МУП-а Српске.

19.12 - Народ Републике Српске јасно је поручио на скупу "Слобода" да је јединство неопходно, истакла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

18.47 - Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ рекао је да му је драго јер је присуствовао величанственом скупу, као што је овај који је организовала Борачка организација Републике Српске.

18.49 - Слобода је наша насушна потреба, поручио је на народном скупу "Слобода", Александар Савић, предсједник Борачке организације Републике Српске.

18.22 - Порука и онима који нас увјеравају да смо сви овдје натјерани, а сви знамо да нисмо, јер бранимо само оно што волимо, а то је Република Српска, рекао је на народном скупу "Слобода" Радомир Лукић, професор права.

18.08 - Међународна заједница је отимањем имовине и земљишта Републици Српској прешла је "црвену линију", и то води дестабилизацији цијелог региона, не само БиХ, рекао је Милан Јоловић, ратни командант "Вукова са Дрине".

18.00 - Борци су створили Републику Српску у крви, а ми је морамо чувати и оставити нашим поколењима, изјавио је предсједник Одбора ратних војних инвалида Борачке организације Републике Српске Марко Милошевић на народном скупу "Слобода" на Тргу Крајине у Бањалуци.

17.50 - Пензионери Српске чине једну четвртину укупног становништва Републике Српске, а и имамо велики удио у Отаџбинском рату и увијек смо били у одбрани виталних интереса Републике Српске, то вам поручује 120.000 бораца пензионера, рекао је Слободан Брдар, иницијатор скупа испред приједорске регије.

17.35 - У Бањалуци је у току народни скуп "Слобода" којем присуствује, према подацима полиције, око 18.000 грађана.

17.34 - Народном скупу присуствују званичници Српске

Званичници Српске (Фото: РТРС)

Скупу присуствују српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавјући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија, предсједник Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске, предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић, представници организације проистеклих из одбрамбено- отаџбинског рата, те директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић.

17.21 - Почео је скуп "Слобода".

16.35 - Носовић: Важно јединство грађана; Морамо сачувати достојанство

16.30 - Трга Крајине препун грађана који су дошли да подрже народни скуп "Слобода"

-------------------------------------------------------------------------------

Скуп можете пратити на РТРС, нашем порталу и Јутјуб каналу.

У току су посљедње припреме за скуп који организује Борачка организација Републике Српске с циљем очувања одлука које доносе институције Српске и које ни у ком случају не смију бити дерогиране, јер су у складу са Уставом и Дејтонским споразумом.

Трг Крајине - Народни скуп "Слобода" (Фото: РТРС)

 

Подсјећамо, повод овог великог народног окупљања је посљедња одлука Каристијана Шмита који покушава да оспори имовину Републике Српске.

Трг Крајине - Народни скуп "Слобода" (Фото: РТРС)

Њемачки дипломата Кристијан Шмит 12. априла рекао је да је "обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти".

Ријеч је о закону који је Народна скупштина Републике Српске усвојила 10. фебруара и који је, у међувремену, ступио на снагу.

Повезане вијести:

Аутобуси из Бијељине кренули на скуп у Бањалуци (ВИДЕО)