latinica  ћирилица
03/05/2022 |  18:41 ⇒ 20:25 | Аутор: Политика

Медведев тврди да Милановићу пријети одмазда Кијева

Замјеник предсједника Савјета за националну безбједност Русије Дмитриј Медведев поручио је хрватском предсједнику Зорану Милановићу да му ускоро пријети одмазда Кијева због његових ставова о Украјини и Русији.
Дмитриј Медведев (Фото: EPA-EFE/KIMMO BRANDT) -
Дмитриј Медведев (Фото: EPA-EFE/KIMMO BRANDT)

- О новим непријатељима Украјине - стоји у наслову поруке бившег руског премијера на његовом налогу на Телеграму.

Медведев пише и да "Украјина све више без церемоније сједа на врат европских спонзора" и да се "Американци још увијек боје".

- Јасно је да је увијек мало оружја, плаћеника и новца. Похлепни европски званичници не желе да издвоје праву цифру. Не цијене Трг који стоји на челу борбе против тираније руског свијета. Сада се европски званичници додају на пописе забране на интернет страници Миротворац. Тамо су стигли званичници попут хрватског предсједника Зорана Милановића и мађарског премијера Виктора Орбана. Као што сирочад не схватају своју срећу, не воле Украјину у пуној снази. Изволите, сада сте наши непријатељи! Патите! - пише Медведев, преноси Танјуг.

Медведев пише и о "одмазди Кијева".

- Таквом ће брзином ускоро, управо у европским престоницима, украјински нацисти лично извршити репресију против непожељних газда и "одвојити јагањце од јараца". Из тог разлога, предсједници и премијери Француске, Њемачке, Италије и осталих - опрез. И ви сте сумњиви - закључио је Медведев.