latinica  ћирилица
11/05/2022 |  15:45 ⇒ 15:45 | Аутор: РТРС

Београд: Састали се Селак и Вулин

Предсједник Покрета социјалиста и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин састао се данас са замјеником предсједника Одбора за безбједност у Народној Скупштини Републике Српске и предсједником Социјалистичке партије Српске Гораном Селаком.
Александар Вулин и Горан Селак - Фото: РТРС
Александар Вулин и Горан СелакФото: РТРС

На састанку је истакнуто да је убједљива побједа предсјендика Србије Александра Вучића на предсједничким изборима гарант да ће Србија остати на путу независности и војне неутралности, да ће Република Српска остати спољно политички приоритет Србије и да ће Срби, без обзира гдје живе, бити сигурни и заштићени.

- Велика и убједљива побједа Александра Вучића на предсједничким изборима је гарант да ће Србија остати независна и војно неутрална земља, а да ће Република Српска бити чувана, сачувана и помагана. Србија не може да иде напријед уколико и Срби у Српској не иду напријед. Република Српска је дио сваке наше идеје и мисли. Широка подршка Срба коју је Вучић добио на предсједничким изборима је потврда успјешности политике коју је формулисао и коју сви слиједимо, а то је политика мира, стабилности, војне неутралности и заштите Срба без обзира гдје живе - поручио је Вулин.

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак нагласио је да се ова партија дубоко залаже за успостављање што чвршћих веза са матицом Србијом и додао да убједљива побједа Александра Вучића на предсједничким изборима гарантује наставак политике развоја, сарадње и заштите свих Срба.

- Једна од основних смјерница дјеловања Социјалистичке партије Српске је успостављање чврстих веза и што шире сарадње са матицом Србијом. Побједа Александра Вучића на изборима обрадовала је Србе са обје стране Дрине јер је та побједа гарант напретка и просперитета и Срба у Републици Србији и Срба у Српској - истакао је Селак.

Покрет Социјалиста и Социјалистичка партија Српске раније су потписали споразум о сарадњи.