latinica  ћирилица
11/05/2022 |  17:48 ⇒ 18:51 | Аутор: СРНА

Шулић: Представник Британије је могла и наглас рећи за кога треба да гласамо

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић рекао је да је веома интересантна изјава представника Велике Британије у Савјету безбједности, која је рекла, да су октобарски избори у БиХ прилика да се "врати вјера у бољу будућност" и додао да је још могла и наглас да каже за кога да се гласа.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- То би исто било као кад бих ја рекао да су наредни избори у Великој Британији прилика да се појави нада да ће Британија на Балкану, укључујући БиХ, имати реалан и избалансиран приступ. То би била сјајна промјена - истакао је Шулић у изјави за Срну.

Он је оцијенио да тек треба да се види да ли грађани Републике Српске виде своју будућност по мјери Велике Британије или властитих потреба, не занемарујући чињеницу да Британија, осим што је доказани лобиста сарајевске чаршије на штету друга два народа, очито дијели исто мишљење са опозицијом у Републици Српској.

Амбасадор Велике Британије у УН Барбара Вудворд изјавила је да Лондон подржава рад и улогу високог представника у БиХ, укључујући употребу бонских овлашћења, као што је то недавно учинио Кристијан Шмит суспензијом, како је рекла, "неуставног и раздорног закона".