latinica  ћирилица
14/05/2022 |  08:03 ⇒ 10:14 | Аутор: РТРС

Вишковић на Самиту пословне дијаспоре у Цириху

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић наставља боравак у Цириху, гдје ће данас учествовати у раду Самита пословне дијаспоре.
Вишковић у Цириху - Фото: Тwitter
Вишковић у ЦирихуФото: Тwitter

У Цириху је јуче, у присуству Вишковића, отворен Четврти привредни форум српске дијаспоре, који организује Удружење српских привредника у Швајцарској.

Овај дводневни скуп, којем су првог дана присуствовали министар енергетике и рударства Петар Ђокић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, прилика је за сарадњу швајцарских и српских привредника и размјену искустава из области информационих технологија, енергетике, некретнина и медицине.

Вишковић је јуче, у оквиру овог форума, посјетио и штандове излагача из Републике Српске и Србије.

Премијер Српске је на маргинама скупа имао бројне сусрете, укључујући разговоре са предсједник Привредне коморе Швајцарске за средњу Европу Оливером Бечингером, као и амбасадорима БиХ и Србије у Швајцарској Бором Бронзом и Гораном Брадићем.

Вишкович је рекао да Српска има компаративне предности да понуди људима у дијаспори да, улажући у Српску, могу да остваре и профит, додавши да Српска има стимулативне пореске стопе те енергенте. Вишковић је изјавио да су Српској најважнији људи са ових простора који су направили бизнисе широм свијета.