latinica  ћирилица
14/05/2022 |  09:20 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Вишковић са швајцарским привредницима (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Цириху са швајцарским привредницима који су поријеклом из Републике Српске.
Састанак Вишковића са швајцарским привредницима - Фото: РТРС
Састанак Вишковића са швајцарским привредницимаФото: РТРС

Састанаку су присуствовали и представници локалних заједница из Републике Српске.

Састанак Вишковића са швајцарским привредницима (Фото: РТРС)

Подсјећамо, Вишковић учествује у раду Самита пословне дијаспоре у Цириху.

У Цириху је јуче, у присуству Вишковића, отворен Четврти привредни форум српске дијаспоре, који организује Удружење српских привредника у Швајцарској.

Овај дводневни скуп, којем су првог дана присуствовали министар енергетике и рударства Петар Ђокић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, прилика је за сарадњу швајцарских и српских привредника и размјену искустава из области информационих технологија, енергетике, некретнина и медицине.

Вишковић је јуче, у оквиру овог форума, посјетио и штандове излагача из Републике Српске и Србије.

Премијер Српске је на маргинама скупа имао бројне сусрете, укључујући разговоре са предсједник Привредне коморе Швајцарске за средњу Европу Оливером Бечингером, као и амбасадорима БиХ и Србије у Швајцарској Бором Бронзом и Гораном Брадићем.

Вишковић је рекао да Српска има компаративне предности да понуди људима у дијаспори да, улажући у Српску, могу да остваре и профит, додавши да Српска има стимулативне пореске стопе те енергенте. Вишковић је изјавио да су Српској најважнији људи са ових простора који су направили бизнисе широм свијета.