latinica  ћирилица
14/05/2022 |  12:35 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Вишковић са инвеститорима у Цириху: Бројне предности улагања у Српску (ВИДЕО)

Влада Републике Српске наставиће да подржава и помаже развојне пројекте у свим локалним заједницама у Српској од значаја за становништво, а будућим инвеститорима пружиће сву неопходну подршку посредством Дирекције за инвестиције, најавио је данас премијер Радован Вишковић.
Састанак Вишковића и представника локалних заједница са швајцарским привредницима - Фото: РТРС
Састанак Вишковића и представника локалних заједница са швајцарским привредницимаФото: РТРС

У оквиру Четвртог међународног сајма дијаспоре, који се одржава у Цириху, Вишковић је разговарао, у одвојеним сусретима, са привредницима из дијаспоре, поријеклом из Републике Српске који послују у Швајцарској, и представницима локалних заједница из Српске учесницима на циришком сајму.

На састанку је разговарано о могућностима успостављања и даљег унапређења пословне сарадње у различитим областима, с акцентом на модернизацију саобраћајне инфраструктуре, те изградњу и санацију регионалних и приступних путева у локалним заједницама у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Вишковић је навео многе предности улагања у Републици Српској, те упознао потенцијалне инвеститоре са стимулативним пореским стопама у Републици Српској, повољним трошковима пословања, подстицајима за нова запошљавања и увођење нових технологија, као и другим олакшицама приликом инвестирања.

Привредници из дијаспоре упознали су предсједника Владе и представнике локалних заједница из Српске са својим пословним плановима, те изразили интерес да заједно са представницима локалних заједница учествују у реализацији различитих инфраструктурних пројеката широм Републике Српске.

Иако су пандемија и криза у Украјини остали ожиљке и на швајцарску привреду, добра воља за инвестирањем у Српску постоји.

Видјело се то и на данас завршеном Пословном сајму српске дијаспоре, на којем су контакте оствариле компаније из Републике Српске, Србије и Швајцарске.