latinica  ћирилица
17/05/2022 |  14:01 ⇒ 15:41 | Аутор: СРНА

Вулић: СДС и ПДП од Српске желе само мрљу на географској карти

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је опозиционим партијама СДС-у и ПДП-у да у недостатку било чега доброг што су учинили за Републику Српску и овај народ, изборе не могу добити изношењем лажи, јер бирачи нису ни неписмени и заборавни.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Јасно нам је да им је Милорад Додик опсесија и ноћна мора, али измишљати да је он, који се све вријеме залагао за неутрални став када је ријеч о украјинској кризи, подржао увођење санкција Русији равно је научној фантастици - истакла је Вулићева.

Она је рекла за Срну да је добро имати конструктивну опозицију, чији задатак и јесте да критикује власт аргументима, предлаже, сугерише, али опозиција која се служи лажима и подвалама, којој чак и СПЦ и власт у Србији сметају у изборној кампањи која код њих траје од прошлих избора, доказ је колико их боли што су дугогодишњи губитници.

- Престаните оптуживати све и свакога за ваше деценијске изборне поразе, престаните понижавати грађане Републике Српске и сервирати им лажи, док са друге стране радите све да заузмете фотеље и без трунке грижње савјести предате Републику Српску у руке политичком Сарајеву и вашим иностраним налогодавцима - рекла је Вулићева.

Она је упитала да ли представници СДС-а и ПДП-а заиста мисле да грађани Републике Српске не виде и не знају шта они раде по сарајевским сећијама и одајама разних амбасада у Сарајеву.

- Њихова жеља је да засједну и заузму функције, а од Републике Српске да направе само мрљу на географској карти, без било каквих надлежности и позиције предвиђене Дејтонским споразумом, да погазе ову свету земљу натопљену крвљу српских бораца који су је херојски одбранили у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату - истакла је Вулићева.

Она је навела да се сви у Републици Српској веома добро сјећају каква је била Република и како се живјело за вријеме њихове власти.

- Сјећамо се и имагинарних болница, путева, ауто-путева, школа, обданишта, плата, пензија и разних других недавања. И данас понављају исто, а дјела нигдје, осим у њиховим пуним џеповима и бројним некретнинама по Србији, Црној Гори, Хрватској, Великој Британији... Хвала вам, гледали смо и доста је. И превише - закључила је Вулићева.