latinica  ћирилица
24/05/2022 |  09:34 ⇒ 11:42 | Аутор: РТРС

Ухапшени у акцији "Сториџ" предати Тужилаштву БиХ

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске јутрос су Тужилаштву БиХ предали тројицу ухапшених у наставку акције "Сториџ", а повезани су са нарко групом која дјелује на подручју Приједора и околине и доводе се у везу са Далибором Раилићем, који је већ у притвору.
Полиција Српске - Фото: СРНА
Полиција СрпскеФото: СРНА

Припадници ове организоване групе сумњиче се за више тешких кривичних дјела, повезаних са структурама организованог и нарко-криминала на подручју Приједора и околине, а припадници ових структура повезују се и са тешким убиством начелника криминалистичке полиције Приједор Раденка Башића, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени су предати тужиоцу Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

Тужилац ће осумњичене испитати у законском року, након чега ће одлучити о покретању приједлога за одређивање мјере притвора, мјера забране и наставку истражних активности у предмету.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске јуче су у наставку оперативне акције "Сториџ" ухапсили три лица чији су иницијали Б.М, Д.Б и П.В. због сумње да су извршили кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама.

Повезане вијести:

Претреси на више локација; У наставку акције "Сториџ" слободе лишена три лица