latinica  ћирилица
24/05/2022 |  14:07 ⇒ 19:58 | Аутор: СРНА

Шојић због корупције ухапшен на радном мјесту

Актуелни директор Службе за заједничке послове институција БиХ Драган Шојића /61/ ухапшен је на радном мјесту у згради заједничких институција БиХ на основу доказа да је починио грубе злоупотребе положаја и средстава користећи их у приватне сврхе, саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Проводећи истрагу, Тужилаштво БиХ и СИПА прикупили су доказе да је наведени званичник починио грубе злоупотребе положаја у вези доласка и боравка на радном мјесту, као и злоупотребе средстава наведене институције користећи их у приватне сврхе.

- Осумњичени се терети и за непримјерен и незаконит однос према запосленицима наведене службе и кршење њихових људских права, као равноправних грађана и припадника конститутивних народа у БиХ - навели су из Тужилаштва БиХ.

Осумњиченог су ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ, према налогу тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

Он је под истрагом због коруптивних кривичних дјела злоупотребе положаја и овлаштења и проневјере у служби, као и кривичног дјела повреде равноправности човјека и грађанина.

Осумњичени ће током дана бити предат поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњиченог и донијети одлуку о даљим активностима у предмету.