latinica  ћирилица
24/05/2022 |  16:08 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

У Источном Сарајеву промовисано 16 доктора наука (ВИДЕО)

У оквиру обиљежавања крсне славе Светих Ћирила и Методија и Дана Универзитета у Источном Сарајеву данас је промовисано 16 доктора наука из различитих научних области.
Источно Сарајево, промоција доктора наука - Фото: РТРС
Источно Сарајево, промоција доктора наукаФото: РТРС

У години јубилеја, тридесетогодишњици ове високошколске установе, 493 доктора наука стекла су звање на овом универзитету.

Залагањем, трудом и радом до знања и докторских звања, али кажу, ово није крај.

Ово је тек почетак приче у којем ће своје искуство усмјерити у свој рад са студентима, у свим сегментима јавног и друштвеног живота.

Задовољство је и што су докторска звања стекли управо на овом универзитету.

- Све услове за рад сам овде имао, подршку и од професора и од колега. Одбрана докторске дисертације не значи крај пута, већ велику обавезу да наставиимо са нашим истраживањима - рекао је Никола Давидовић, доктор техничкиих наука.

- На Универзитету у Источном Сарајеву моје искуство је дивно, врло сам поносна, одличан начин да се прошири знање, да изађете из своје куће и стекнете нова другачија искуства - додала је Енита Чустовић, доктор друштвених наука. 

Свака школа је славна онолико колико су славни њени ђаци, каже ректор Универзитета полажући велику наду у докторанде

- Први и једини у БиХ почели смо са извођењем наставе на енглеском, сад на студијском програму медицина, а од јесени и на стоматологији - навео је Милан Кулић, ректор Универтитета у Источном Сарајеву.

Већ је велики допринос научне елите високој позицији Универзитета, који је на међународним ранг листама водећи у БиХ и на 3.442 позицији од више од 31 хиљаду универзитета.

Година јубилеја, три деценије рада и постојања биће обиљежена низом стручних и научних скупова, а као круна, 15. и 16. септембра биће одржан научни скуп о значају Источног Сарајева у стварању Републике Српске.