latinica  ћирилица
26/05/2022 |  20:52 ⇒ 27/05/2022 | 08:35 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Нема увођења санкција Русији (ВИДЕО)

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је за РТРС да пред Савјетом министара није била нити ће бити било каква одлука која се тиче увођења санкција Руској Федерацији.
Зоран Тегелтија за Печат - Фото: РТРС
Зоран Тегелтија за ПечатФото: РТРС

Тегелтија је нагласио да, ако Предсједништво БиХ усвоји такву одлуку, није сигурно да ће је Савјет министара усвојити, али да ће је свакако разматрати.

- Није било ниједног захтјева Предсједништва БиХ, ни усменог ни писменог. То што се покушавају наставити политичке теме и што опозиција покушава да гради себи позицију за изборе на начин да напада Србе и да испада да смо ми криви за све у БиХ, то је њихова политика и они о томе могу да се опредјељују и заузимају ставове - изјавио је Тегелтија, гостујући у Печату.

ТЕГЕЛТИЈА: ОСНОВНИ ЦИЉ ПОСЈЕТЕ АМЕРИЦИ ДА ПРЕНЕСЕМ СТВАРНО СТАЊЕ У БиХ

Тегелтија је рекао је да му је основни циљ боравка у Њујорку и планираног обраћања Савјету безбједности УН био да пренесе какво је стварно стање у БиХ и да каже да не постоји само једна истина.

Истакао је да му је жао што је бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић "прихватио игру и покварио своје планове" како би се појавио у Њујорку са основним циљем да њега спријечи да се обрати Савјету безбједности УН.

- Ако не желите да се чује друга истина, да се спријечи, онда је основни разлог, зашто је то што ја немам шансу да тамо говорим, вјероватно зато што сам Србин и зато што долазим из Републике Српске. Други разлог не видим - нагласио је Тегелтија.

БИЋЕ СТВОРЕНЕ ПРЕТПОСТАВКЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ОПШТИХ ИЗБОРА

Тегелтија је рекао је да је сигуран да ће новац за предстојеће опште изборе у БиХ, што се тиче Савјета министара, бити планиран у буџету за ову годину и да ће бити створене претпоставке за њихово одржавање.

Он је навео да се Централна изборна комисија  БиХ поставља као кључни фактор предстојећих општих избора, непрестано понављајући услове да им је новац потребан шест мјесеци прије избора.

- Мислим да једноставно није тако и да се све припремне радње за провођење избора могу одвијати, а да ће новац сасвим сигурно бити обезбијеђен за изборе - рекао је Тегелтија.