latinica  ћирилица
27/05/2022 |  11:34 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Освештано спомен обиљежје борцима паљанског насеља Мокро (ВИДЕО)

У насељу Мокро на Палама данас је освештано спомен обиљежја и служен парастос за 52 погинула и преминула борца.
Мокро-споменик погинулим борцима - Фото: РТРС
Мокро-споменик погинулим борцимаФото: РТРС

Спомен обиљежје је освештано у оквиру манифестације поводом 30 година од почетка Одбрамбено-отаџбинског рата - "Дани сјећања на јуни 1992. године".

Манифестацију организује Борачка организација општине Пале од данас до Видовдана, 28. јуна, с циљем очувања сјећања на погинуле борце и жртве пострадале за Републику Српску.

Из Борачке организације Пале су истакли да ће у недјељу у Цековића кући на Палама бити постављена изложба под називом "30 година Републике Српске у Сарајевско-романијској регији", а у сриједу, 1. јуна, предвиђено је да буде освештан споменик погинулим борцима из Љубогоште.

Помен погинулим борцима из Подграба и Праче у Подграбу планиран је у четвртак, 2. јуна, а за 4. јун предвиђен је помен погинулим борцима у Жепи. Полазак је са Пала у 9.00 часова.

Парастос погинулим борцима чете "Петар Пандуровић" биће служен 8. јуна код споменика Станица, на Палама, док се 16. јуна очекују "Дани одбране Сарајевско-романијске регије", такође, на Палама.

Посљедњег дана манифестације, у уторак, 28. јуна предвиђен је помен погигулим борцима у Прибњу, код споменика Блатине, а од 18.00 часова очекује се Сабор бораца, на тргу испред Саборног храма Светог архангела Гаврила.