latinica  ћирилица
28/05/2022 |  18:20 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Требиње: Дани адвокатуре Републике Српске (ВИДЕО)

Послије двије године паузе, у Требињу се одржавају "Дани адвокатуре Републике Српске".
Дани адвокатуре - Фото: РТРС
Дани адвокатуреФото: РТРС

Симпозијум је окупио представнике адвокатских комора земаља региона.

Адвокатима из Републике Српске, али и колегама, послужиће за размјену искустава у адвокатској пракси, стању у правосуђу земаља у окружењу и начинима за стручно усавршавање адвоката и адвокатске дјелатности.

Централна тема је "Едукација као константа и темељ успјеха адвокатске дјелатности".



- Мислим да је ово једна озбиљна манифестација, са основним циљем да се окупимо, размијенимо мишљења и ставове - истакао је  Далибор Мрша предсједник Адвокатске коморе Републике Српске.

Истиче да се судска пракса у БиХ веома често мијења, да су подложни измјенама законских прописа и да то захтијева стално стручно усавршавање.

- Која су то занимања која не могу бити спојива са адвокатуром јер према постојећем закону не можемо бити чланови управних одбора, а то ће се брисати у овом новом закону о адвокатури, јер смо неко ко је потребан да учествује у њиховом раду - додаје Милан Петковић адвокат и потпредсједник НСРС .

Ненад Јанићевић регионални секретар Међународне уније адвоката сматра да ће континуирана едукација адвоката донијети квалитет у свакодневном животу, укључити адвоката законског процеса, успоставити конекције поштовања, које се нажалост, сматра он , изгубило на овим нашим просторима.