latinica  ћирилица
02/06/2022 |  17:33 ⇒ 21:33 | Аутор: РТРС

Епископ аустралијски у Бањалуци: Благословени сте што сте на извору, негдје друго није боље него овдје (ВИДЕО)

Епископ аустралијско-новозеландски Силуан поручио је данас из Бањалуке да многи вјерују да ће им бити боље ако оду на неко друго мјесто, али да је то погрешно, јер се на примјеру Аустралије у вријеме пандемије вируса корона показало колико је несигурна сигурност и на петом континенту и колико је утопијски рај у који су сви вјеровали и вјерују да тамо постоји.
Епископ Силуан - Фото: РТРС
Епископ СилуанФото: РТРС

Епископ, који је у Храму Христа Спаситеља присуствовао обиљежавању крсне славе Града и Храма, рекао је у бесједи да је Аустралија преко ноћи постала тамница.

- Гуменим мецима се пуцало на људе, труднице су хапшене јер не носе маске, људи су по шест мјесеци закључани били у највећим градовима, само пар километара су смјели да се крећу од своје куће. Психички су убили народ, одговорно говорим као епископ, јер не смије Црква да ћути, Црква Христова мора да благовијести истину Христову - истакао је епископ Силуан.

Епископ је поручио да је утопијска мисао да је негдје друго боље.

- И зато браћо и сестре, не знате колики благослов носите што сте овдје на извору. Немојте мислити да је тамо негдје иза океана боље. Није боље, браћо и сестре - нагласио је он.

Епископ Силуан је додао и да "требамо бити са Христом гдје год се налазили", те да је и у пандемији вируса корона потврђено да је Христос једина сигурност, утјеха, нада и чврст ослонац.