latinica  ћирилица
05/06/2022 |  19:19 ⇒ 06/06/2022 | 07:24 | Аутор: РТРС

Џаферовић још једном потврдио да БиХ нема суверенитет (ВИДЕО)

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић позвао је Кристијана Шмита да наметне одлуку о обезбјеђивању новца за предстојеће опште изборе у БиХ.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

На позив Џаферовића Шмиту стигла су оштра реаговања из Републике Српске у којој нити једна политичка партија ни власти, а ни опозиције, није заговарала одгађање избора.

Предсједник Народне скупштине и лидер Демоса Недељко Чубриловић рекао је да је крајње вријеме да се жеље неких функционера, поготово из СДА, престану испуњавати, јер није добро никакво наметање одлука од Шмита, којег Република Српска не признаје као високог представника.

Нагласио је да избори свакако треба да се одрже и да институције треба да ураде свој дио посла, као и свако лице понаособ, које је за то задужено.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручује да новац за предстојеће опште изборе треба обезбиједити институционално, а не преко Шмита, како то жели предсједавајући Предсједништва БиХ.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да је Џаферовић позивом Шмиту још једном потврдио да БиХ нема суверенитет, већ да је протекторат који има губернатора.

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац истакао је да се велики дио међународне заједнице ставио на страну бошњачких лидера, односно политичког Сарајева, и да одавно не поштује ни Устав ни законе БиХ.