latinica  ћирилица
20/06/2022 |  15:48 ⇒ 16:11 | Аутор: СРНА

Мазалица: Опозиција не жели да се замјери британској Амбасади

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица изјавио је да је познато да опозиција у Републици Српској нема свој програм ни став, већ има само анти-програм и анти-став, али са својим пјетлићким насртајима на пријатељства која гаји Република Српска са Србијом и Русијом доказују да су највеће штеточине.

- Тачније штеточине у покушају. Јер не могу да заваде, колико год се трудили, нашу Републику са нашом браћом - поручио је Мазалица регаујући на покушаје опозиције да оптуже СНСД да "креће са ударима на предсједника Србије".

Мазалица је нагласио да очито није довољно, од руског амбасадора до предсједника Руске Федерације, да сви кажу да БиХ није увела санкције Русији и да није непријатељска земља.

- Опозиција и даље труби да јесу и убјеђују Путина да јесу, као да руски предсједник не зна за кога они раде и коме одговарају. Они даље у својим ефемерним покушајима тврде да руководство Српске креће са ударима на предсједника Србије, наводећи изјаве појединаца који нису дио структуре власти нити чланови органа СНСД-а - рекао је Мазалица за Срну.

Он је додао да се од званичника ПДП-а никада није могла чути било каква увреда на рачун било кога од руководства Србије.

- То је зато што нису причали, већ слушали, тачније прислушкивали исте те званичнике које данас наводно бране. И то баш у тренуцима када су односи Србије и Српске бољи него икада у прошлости. За такво њихово непријатељско понашање, и сам предсједник /Александар/ Вучић је наговијестио да му је познато - истакао је Мазалица.

Он је нагласио да је данашње гласање у Народној скупштини Републике Српске показало да се само са Енглезима не смијемо посвађати.

- Јер ни сви аргументи о штетности споразума са Уједињеним Краљевством нису им помогли да подрже вето српског члана Предсједништва. Али тиме би се замјерили својим налогодавцима - закључио је Мазалица.