latinica  ћирилица
21/06/2022 |  12:57 ⇒ 12:59 | Аутор: СРНА

ЦИК: Исказана одлучност у борби против свих облика говора мржње

Представници Централне изборне комисије, Регулаторне агенције за комуникације, агенције за равноправност полова и Институције омбудсмана за људска права БиХ данас су у Сарајеву потписали заједничку изјаву "Заједно против говора мржње".
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

Овим је потврђена преданост и одлучност у борби и осуди свих облика говора мржње на било којој основи у складу са надлежностима и међународним нормама и стандардима људских права.

У изјави је изражена преданост јачању сарадње са организацијама цивилног друштва ради подизања свијести о посљедицама говора мржње, саопштено је из ЦИК-а БиХ.

У име ЦИК-а заједничку изјаву потписала је члан ЦИК-а БиХ Вања Бјелица Прутина, која је пренијела поруку предсједника те комисије Суада Арнаутовића о значају подизања свијести и едукације бирача и најшире јавности, да би препознали све облике говора мржње испољене од политичких званичника, кандидата и њихових присталица.

Из ЦИК-а истичу да је циљ сузбијања говора мржње јачање толеранције у друштву и пријеко потребан напредак демократских процеса.