latinica  ћирилица
21/06/2022 |  15:35 ⇒ 15:53 | Аутор: СРНА

Делегација ИРБ-а у Бечу - Појачана сарадња за привлачење страних улагача

Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и шеф Представништва Српске у Бечу Младен Филиповић размијенили су мишљења о могућностима и облицима будуће појачане сарадње за привлачење страних улагача с обзиром на то да је јачање привредног амбијента у Српској обострани циљ.
Врховац и Филиповић - Фото: СРНА
Врховац и ФилиповићФото: СРНА

Представници ИРБ-а су упознали Филиповића о инвестиционом профилу Српске, као и општина и градова које је израдила ИРБ, гдје је циљ комплетирање и промоција тих профила, привлачење страних улагања у Републику Српску, ново запошљавање и јачање привредног амбијента, саопштено је из ИРБ-а.

На састанку је договорено да већ у наредним данима у посјету ИРБ-у Републике Српске дође једна аустријска компанија.

Посјета делегације ИРБ-а Бечу наставља се сусретом са пословном дијаспором у Аустрији.

За сутра је предвиђена и конференција на којој ће учествовати представници ИРБ-а са око 40 аустријских привредника и организација, а коју организују Представништво Републике Српске у Аустрији и Аустријско-српски привредни форум.

Аустријским инвеститорима биће представљене инвестиционе могућности, потенцијали и капитални пројекти Републике Српске, општина и градова Српске, као и активности које ИРБ спроводи на снажној промоцији потенцијала Српске.

- Намјера којом смо се водили приликом креирања инвестиционих профила Републике Српске, као и наших општина и градова, била је да на једном мјесту комплетирамо све економске, али и туристичке потенцијале Републике Српске и олакшамо приступ информацијама заинтересованим инвеститорима - наводи се у саопштењу.

Инвестициони профили, које ће ИРБ представљати на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за добру и квалитетну промоцију Републике Српске, биће доступни и на енглеском језику, а у плану је превод и на друге стране језике.