latinica  ћирилица
22/06/2022 |  15:20 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Шулић: Опозиција свјесно манипулише борцима (ВИДЕО)

У Бањалуци је данас одржан Колегијум НСРС о захтјеву клубова посланика СДС-а, ПДП-а и ДНС-а и посланичке група СПС-а да се сазове посебна сједница посвећена стању у борачкој популацији.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Потпредсједник НСРС Денис Шулић истакао је након сједнице Колегијума да опозиција свјесно манипулише борцима.

Шулић је истакао да Колегијум НСРС не може расправљати о посебној сједници ако није испоштована процедура и Пословник.

- Посланици то знају и нису то рекли борцима. Посебна сједница може да се сазове са минимално 28 потписа посланика. Ако буде захтјева, у најкраћем року сазваћемо сједницу. До тада не постоји могућност да се сазове сједница.Нико не саботира сазивање посебне сједнице. Када се испуне могућности по Пословнику сједница ће бити одржама - поручио је Шулић.

Истакао је да када се скупи 28 потписа да ће бити одржана сједница Колегијума и посебна сједница НСРС.

Навео је да опозиција скупља политичке поене.

- Нико не може рећи да Влада Српске није ништа учинила за борце. Влада константно помаже овој категорији - рекао је Шулић.

У Бањалуци се данас одржава скуп ветерана незадовољних положајем борачких категорија.

Ветерани су се прво окупили у Парку "Младен Стојановић", а након тога и пред Народном скупштином Републике Српске гдје су затражили да се питање бораца нађе на дневном реду сједнице Парламента.

Ветеранима су се испред НСРС придружили посланици ПДП-а Јелена Тривић и Љубиша Крунић, посланици СДС-а Небојша Вукановић и Дарко Бабаљ, а претходно их је дочекала портпаролка ПДП-а Ања Петровић.

Посланици опозиције изашли су пред окупљене чланове Удружења ветерана одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске да их информишу о одлуци Колегијума, а ветерани су им поручили да су их издали.

Ветерани су се након тога разишли испред Народне скупштине Републике Српске.