latinica  ћирилица
23/06/2022 |  08:43 ⇒ 09:39 | Аутор: РТРС

Позив грађанима да користе СМС сервис МУП-а како би се избјегле гужве

Полицијска управа Бањалука позива грађане да користе СМС сервис Министарства унутрашњих послова Републике Српске с циљем избјегавања гужви на локацијама за издавање личних докумената.
ЦИПС - Фото: РТРС
ЦИПСФото: РТРС

Из ове управе наводе да је потребно да грађанин лично пријави свој број телефона код полицијске станице у оквиру Полицијске управе Бањалука на чијем подручју има пријављено пребивалиште или боравиште.

Број телефона треба пријавити приликом подношења захтјева за издавање неког од личних докумената, регистрације возила или накнадно.

Слањем СМС поруке на број 091/110-122 грађанин може да провјери у регистрима МУП-а тренутни статус документа /лична карта, возачка дозвола и путна исправа/, те регистрацију моторног возила. На овај начин грађани могу провјерити и казне и уплате, као и казнене бодове.

Из Полицијске управе Бањалука наводе да грађани могу да се пријаве на СМС сервис и ако желе да добију обавјештење из регистра МУП-а о истеку важења документа, обавјештење о истеку важења регистрације, као и обавјештење о престанку важења изречених казнених бодова.

Грађани се могу пријавити да посредством СМС сервиса добијају обавјештења за све наведене сервисе или појединачне, а исто тако и одјава са сервиса може бити појединачна или за све наведене информације, појашњава се у саопштењу.

Сервис је омогућен за сва три мобилна оператера која пружају услуге у Републици Српској, а цијена СМС поруке је 0,10 КМ.

Детаљне информације о намјени и кориштењу СМС сервиса МУП-а Српске доступне су на сајту Министарства на адреси www.mup.vladars.net.