latinica  ћирилица
25/06/2022 |  16:43 ⇒ 19:03 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Не знам чиме има да се похвали СДС, њихов патриотизам видјели смо у Сарајеву

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да не зна чиме се то има похвалити СДС за вријеме своје власти некада у Републици Српској, а не тако давно и на нивоу БиХ.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Колико су били патриоте, истакла је Цвијановић, видјело се по томе што су на сваки могући начин, сједећи у Сарајеву, игнорисали званичне ставове Владе и других институција Републике Српске, пријетили и махали прстом по Народној скупштини Републике Српске, а како тада, тако и сада, напуштали парламент сваки пут кад се расправљало о важним темама.

Цвијановић је за Срну истакла да је то вјероватно зато што или немају став или не смију да га саопште.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Младена Босића да се од Цвијановић, како каже, не може очекивати аргументована расправа о чињеницама, већ личне упреде и дисквалификације, потпредсједник СНСД-а је одговорила да уопште не даје личне квалификације и да коментарише стање ствари у СДС-у како то раде и многи њихови чланови и онако како Босић и остали коментаришу СНСД и друге партије.

- За прошле опште изборе слушали смо њихове прогнозе како ће се СНСД распасти и упоређивали то са судбином ДС-а из Србије. Десило се да су они негдје успут изгубили бројне гласаче, а СНСД остао јак. Онда су за локалне изборе предвиђали да ће СНСД освојити можда тек десетак општина, а освојили смо више од 40 - подсјетила је Цвијановић.

Она је навела да су се и за прошле изборе "надали и прижељкивали" кандидате СНСД-а, и нагласила да је СНСД ту гдје јесте, онако како су показали и изборни резултати.

- За ове изборе кукају што сва опозиција не стоји уз њиховог кандидата, а једва се и сами договорили ко ће то бити. И кад би били скупа, завадили би се за пет дана и не знам шта би то донијело грађанима осим хаоса и стагнације - закључила је Цвијановић.