latinica  ћирилица
25/06/2022 |  18:26 | Аутор: СРНА

Кошарац: Политичка потрошеност Младена Босића

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да су вербални напади Младена Босића на предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић доказ његове политичке потрошености и промашености.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Младен Босић се изгледа пробудио из вишегодишњег зимског сна, али то, на његову жалост, никоме није корисно. Његова силна жеља да заблиста неславно је завршила, као и све што је до сада покушао да уради - поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Кошарац је додао да Босићев мандат у Дому народа парламента БиХ представља континуитет бескорисности, који је започео на челу СДС-а.

- Већина људи из Републике Српске не може се сјетити чак ни ко је Младен Босић, а камоли шта је његов допринос развоју било којег сегмента друштва и заједнице. С друге стране, чланство СДС-а га памти као човјека за чијег је предсједниковања почело урушавање и осипање ове странке, које траје и дан данас", нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, политички су неодговорна и потпуно дилетантска Босићева настојања да оптужи друге за сопствене неуспјехе и промашаје.

- Док Младен Босић није имао политичког капацитета да, рецимо, повеже Брчко и Доње Жабаре, предсједница Жељка Цвијановић заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком континуирано ради на стварању бољих услова за живот сваког човјека у Српској, јачању братских веза са Србијом и регионалној сарадњи - навео је Кошарац.

Он је додао да би Босићу било боље да енергију усмјери на односе и стање унутар урушеног СДС-а.

- Ако је већ одлучио да помоли нос из густе магле и пусти једва чујни глас, препоручујем му да почисти своје двориште, умјесто што износи несувисле тезе на рачун руководства Српске, потврђујући сопствену политичку исфрустрираност - закључио је Кошарац.