latinica  ћирилица
27/06/2022 |  14:35 ⇒ 17:15 | Аутор: СРНА

Вулин: Република Српска - један од најважнијих приоритета Србије

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да је БиХ један од најважнијих спољнотрговинских партнера Србије, баш као што је Република Српска један од најважнијих спољнополитичких приоритета Србије.
Александар Вулин (Фото:mup.gov.rs) -
Александар Вулин (Фото:mup.gov.rs)

- Гдје год Срби да живе могу да очекују подршку и помоћ своје Србије, па и да брже пређу, да брже дођу у своју Србију, да буду са својим пријатељима, рођацима, не дозвољавајући да нас икакве баријере дијеле једне од других - истакао је Вулин.

Након отварања реконструисаног граничног прелаза Котроман између Србије и БиХ, он је рекао да балкански народи треба да се држе једни других, као и да је добро бити са Србијом и имати најбоље односе са њом.

Он је додао да је Србија отворена према свима и поштује све своје сусједе, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Према његовим ријечима, прије него што ЕУ спроведе неопходне реформе и донесе одговарајуће политичке одлуке и буде спремна да прими све државе Балкана у своје чланство, Балканци треба "да се држе једни других".

Вулин је додао да зато Отворени Балкан представља иницијативу која ће зближити народе Балкана, а да не мора неко споља да их окупља и уреди им правила по којима ће да живе.

Реконструисани и модернизовани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ званично је отворен данас, а садржи по три саобраћајне траке на улазу и излазу из Србије, што ће значајно убрзати и унаприједити путнички и промет робе.