latinica  ћирилица
29/06/2022 |  19:03 | Аутор: СРНА

Љевнаић: Почели радови на Ски-центру Игришта код Власенице

Олимпијски центар Јахорина започео је радове на обнављању и изградњи Ски-центра Игришта код Власенице за шта ће бити издвојена 42 милиона КМ, изјавио је директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић
Дејан Љевнаић - Фото: РТРС
Дејан ЉевнаићФото: РТРС

Љевнаић је истакао да је његов тим прије више од годину дана направио развојни пројекат Ски-центра Игришта, који је детаљно разрађен по фазама и инвестицијама, и има велики потенцијал да буде атрактивна туристичка дестинација, саопштено је данас из ОЦ Јахорина.

- Крећемо од нуле и имамо шансу да направимо најбољи ски-центар - нагласио је Љевнаић и прецизирао да је, уз систем за осњежавање, двије ски-стазе, у плану изградња и жичаре, језера за вјештачко осњежавање, покретне траке, тјубинг стазе и забавног садржаја, као и паркинга и свих пратећих садржаја.

Он је истакао да је Влада Републике Српске, на челу са премијером Радованом Вишковићем, препознала значај, усвојила пројекат те обезбиједила гаранцију за изградњу овог ски-центра, за шта ће бити издвојена 42 милиона КМ.

Љевнаић је додао да велику захвалност дугује и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који од самог почетка подржава све идеје руководства центра.

Љевнаић је рекао да ће изградњом Ски-центра "Игришта" бити направљена нова димензија у развоју скијашког спорта и омогућено локалном становништву да боље живи.

- На Игриштима очекујемо туристе из цијеле источне БиХ и западне Србије. Велика предност је и стратешки добар положај и близина аеродрома Тузла. Изградњом система за осњежавање имаћемо најмање 120 дана скијања у сезони. Ово ће бити ски-центар идеалан за дневне и викенд туристе - навео је Љевнаић.

Он је истакао да ће изградњом овог ски-центра бити употпуњена понуда и Јахорине и да ће туристи моћи да уврсте посјету Ски-центру Игришта приликом доласка или одласка са Јахорине.

- Видјели смо на примјеру Јахорине да је туризам покретач привреде, а сигуран сам да ће и овај крај имати многобројне бенефите од покретања овог ски-центра. Власеница и Хан Пијесак ће добити нове инвеститоре, нова радна мјеста у хотелијерству, туризму и производњи домаће хране. Само ми, као ОЦ Јахорина, ћемо у пословној јединици Игришта запослити најмање 100 људи, а индиректно ће од нашег рада зависити најмање 2.000 радних мјеста - истакао је Љевнаић.

Он је рекао да је визионарски тим центра успјешним пословањем на Јахорини показао да избором правих пројеката, брзом реализацијом и добрим управљањем, остварује сјајан резултат.

Љевнаић је истакао да је у плану и преузимање управљања туристичким комплексом Андрићград у Вишеграду, али и обнављање четири хотела на подручју општине Пале.