latinica  ћирилица
30/06/2022 |  08:19 ⇒ 12:08 | Аутор: СРНА

Одржан једночасовни штрајк упозорења, након којег је настављен рад

Најављени једночасовни штрајк упозорења одржан је јутрос у свим производним јединицама и пратећим службама Шумског газдинства Романија на Сокоцу, рекла је потпредсједник Јединствене удружене синдикалне организације предузећа Шуме Српске Славица Елез.
Соколац: Шуме Републике Српске -
Соколац: Шуме Републике Српске

Елезова је рекла за Срну да је рад прекинут од 7.00 до 8.00 часова, а да су се потом радници вратили својим обавезама.

Она је појаснила да штрајк упозорења није никакав вид притиска већ дуготрајан процес у коме се од марта синдикална организација обраћа Управи предузећа тражећи повећање цијене рада.

- Садашња цијена рада је 140 КМ, а јединствени удружени синдикат, што значи синдикат свих газдинства и организационих дјелова који послују у саставу Шума Српске траже повећање цијене рада на 175 КМ - рекла је Елезова, која је и предсједник синдикалне организације соколачког газдинства Романија, у којем је такође на један час прекинут рад.

Предсједник синдикалне организације Шумског газдинства Височник која дјелује у Јединственој удруженој синдикалној организацији Јавног предузећа Шуме Републике Српске Љубица Терзић потврдила је Срни да је једночасовни штрајк упозорења одржан и у Газинству на Хан Пијеску.