latinica  ћирилица
30/06/2022 |  13:04 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

Додик: У лажним грађанским партијама је опасан националистички муслимански пулс

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да се у лажним грађанским партијама у ФБиХ крије опасан националистички муслимански пулс.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Национализмом муслиманске партије плаше и бираче, а и представнике међународне заједнице, креирајићи привид да у ФБиХ постоје партије љевице, неоптерећене национализом - рекао је Додик за Срну.

Према његовим ријечима, управо у лажним грађанским партијама крије се опасан националистички муслимански пулс, што су у пракси доказивали и чланови СДП-а и ДФ-а Жељка Комшића, до партија које се данас представљају љевицом.

- Изјаве које су долазиле из СДП-а понекад би остављале без даха и самог лидера СДА Бакира Изетбеговића - навео је Додик.

Да су сви на истом, муслиманском курсу, додао је он, најбоље су показали разговори о измјени Изборног закона БиХ, када су дословно сви говорили једним гласом.

- Стога би лицитирање изборним побједником у ФБиХ, бар међу муслиманима било губљење времена, јер ко год да освоји већину водиће исту националну политику, а Република Српска ће остати за њих главни циљ за уништење - рекао је Додик.