latinica  ћирилица
30/06/2022 |  13:22 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Приједор: Поклони за бебе рођене на Видовдан

По традицији која је установљена од када се у локалним заједницама широм Републике Српске одржава манифестација Конференција беба градоначелник Приједора награђује и све бебе које се у тој години роде на Видовдан.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Тако је било и јутрос када су мајкама једног дјечака и једне дјевојчице који су рођени на Видовдан уручени пригодни поклони
градоначелника Слободана Јавора.

Начелница Одјељења гинекологије Даница Губић Племић изјавила је да је до сада у 2022. години било 294 порођаја, што је 37 мање у односу на 331 колико их је било у истом периоду прошле године.

- То је забрињавајуће и желимо да се то промијени и надам се да ће бити боље у другој половини године и апеловала бих на младе жене да рађају јер то је наша срећа и наша будућност - казала је Губић Племић.

Она је додала да је ова здравствена установа од прошле године обезбиједила могућност безболног порођаја тако да и на тај начин желе да помогну младим женама и олакшају порођај.

- Желим да се захвалим на даровима које је градоначелник упутио и да пожелим да оваквих прилика за даривање буде што више у будућности - поручила је докторица Губић Племић.