latinica  ћирилица
30/06/2022 |  13:47 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Носовић: Нелегална сједница Скупштине Савеза у Источном Сарајеву

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић рекао је да је нелегална, нестатутарна и нелегитимна предстојећа ванредна сједница Скупштине овог удружења у Источном Сарајеву, коју је сазвао већ искључени члан и некадашњи предсједник те скупштине Слободан Мркајић.
Анђелко Носовић - Фото: СРНА
Анђелко НосовићФото: СРНА

Носовић је рекао да позив за ту сједницу, заказану за суботу, 2. јул, између осталог, нема валидни печат Савеза, те додао да било какве одлуке донесене на њој не могу бити легалне.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да Скупштину припрема Предсједништво Савеза и предсједник Скупштине, што Мркајић више није након што га је Предсједништво, у складу са статутом, искључило из чланства.

- Улогу предсједника Скупштине по статуту Савеза преузеће потпредсједник Скупштине. И то до сазива сљедеће Скупштине када ће бити изабран нови предсједник - рекао је Носовић и додао да се таква скупштина може очекивати већ на јесен.

Он је поручио да ће Савез овакве проблеме превазићи, остати јединствен и наставити да на најбољи начин заступа своје чланство, износећи истину о страдању Срба.

- Дајемо здушну подршку онима који сада воде Српску јер у њима препознајемо људе који чувају Српску и Србе на овим просторима - рекао је Носовић и истакао да је постојеће руководство Савеза легално изабрано, што су потврдиле и бројне судске одлуке.