latinica  ћирилица
30/06/2022 |  14:15 ⇒ 19:59 | Аутор: СРНА

Додик: Не постоји ниједан легалан пут којим би британски војни стручњаци ушли у БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да не постоји ниједан легалан пут којим би британски војни стручњаци ушли у БиХ, али да је то манир старе колонијалне силе која никада није куцала на врата својих колонија, како они БиХ очигледно виде.
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

Додик је истакао да је успостављање центра за тзв. сајбер сигурност друго име за успостављање британског обавјештајног пункта

- Осим нелегалног високог представника, БиХ ће добити и нелегалне назови војне стручњаке, а све под изговором наводног сецесионизма и тзв. малигног руског утицаја - изјавио је Додик за Срну, упитан да прокоментарише најаву Велике Британије да ће послати војне стручњаке у БиХ.

Према његовим ријечима, сецесионизам је питање за Британце, али не у БиХ већ у Шкотској и добро би било да се тиме позабаве на својој територији.

- Своју вишевјековну фрустрацију Русима би да излијече на БиХ, на којој нема ко се није играо, обучавао и пунио своје биографије. Ништа ново од Британаца, и пред прошле изборе су послали своје јединице овдје. Ваљда процјењују да тако њихови кандидати из ПДП имају боље шансе - рекао је Додик.

Велика Британија саопштила је данас да ће послати војне стручњаке у БиХ, ради борбе против утицаја Русије, јачања Мисије НАТО-а и унапређења стабилности и безбједности у земљи.