latinica  ћирилица
30/06/2022 |  14:24 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Велико интересовање за туристичке ваучере

Интересовање грађана Републике Српске за туристичке ваучере је велико, према упитима који свакодневно стижу у Туристичку организацију Републике Српске, речено је Срни из ове установе.
Кампања "Доживи Српску" (Фото: Кабинет предсједнице Републике Српске) -
Кампања "Доживи Српску" (Фото: Кабинет предсједнице Републике Српске)

Из Туристичке организације кажу да очекују да ће током љетне туристичке сезоне, као и претходних година, велико интересовање владати за смјештајне капацитете у Требињу и Вишеграду, као и у бањским центрима Врућица, Кулаши и Лакташи.

Интересовање неће изостати ни за Јахорину, Фочу, Бањалуку и друге дестинације Републике Српске.

На сајту evaucer.vladars.net биће доступне све информације о објектима у којима је могуће искористити ваучер, свим туристичким агенцијама преко којих ће се ова услуга реализовати, као и о начину аплицирања за ваучере.

Из Туристичке организације истичу да ће туристички ваучери бити добар подстицај за наставак раста броја домаћих туриста.

- Према информацијама из локалних туристичких организација почетак године, а посебно прољетна сезона, били су веома добри тако да с правом можемо очекивати да ова година можда, према броју долазака и ноћења туриста, премаши до сада рекордну 2019. годину - наводе из Туристичке организације Републике Српске.

Кориштење ваучера од сутра

Туристички ваучер, чија је вриједност 100 КМ, може се користити једном од сутра до 30. октобра за плаћање услуге смјештаја - ноћење са доручком.

Корисник ваучера може да буде сваки пунољетни грађанин Републике Српске и грађанин са пребивалиштем у Брчко дистрикту, са држављанством Српске.

Из Туристичке организације прецизирају да је ваучер могуће искористити искључиво ван мјеста пребивалишта корисника ваучера, да може да га користи само лице на чије име гласи и да се са њим може плаћати само услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком.

- Један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом - навели су из Туристичке организације Српске.

Ваучер се може искористити и за плаћање трошкова у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај у корист три корисника ваучера, ако се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције.