latinica  ћирилица
30/06/2022 |  15:30 ⇒ 16:23 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Пензије повећане за 55 одсто

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да су у протеклих девет година пензије у Српској повећане за 55 одсто.
Жељка Цвијановић и Младен Милић (Фото:instagran) -
Жељка Цвијановић и Младен Милић (Фото:instagran)

Цвијановићева је истакла да је протеклих година донесено неколико стратешких одлука, а једна од њих је прелазак на трезор чиме је обезбијеђена редовна исплата пензија у једном дану.

Она је додала да је било и измјена одређених закона, те поред редовних и ванредна усклађивања пензија.

Цвијановићева је подсјетила да је од 2000. до 2005. године био тежак период за пензионере, када им нису исплаћиване у цијелом износу ионако мале пензије.

- Али, од 2006. године кренули смо да мијењамо однос према пензионерима и пензионој политици - рекла је Цвијановићева новинарима након свечане академије поводом 30 година рада Фонда за пензијско и инвалидско осигурање  Српске.

Она је нагласила да се континуирано ишло у сусрет потребама пензионера, који знају да цијене напоре институција Српске, прије свега Владе и Фонда, али и осталих функционера који су допринијели стабилности Фонда, односно редовности исплате пензија.

- Задовољна сам да је Влада у могућности да обезбјеђује редовно повећање пензија - рекла је Цвијановић.

Она је навела да је задовољна што је као премијер и предсједник Српске увијек имала одличну сарадњу са Фондом и Удружењем пензионера који су давали посебан допринос у социјалном дијалогу и постизању добрих рјешења.

Цвијановићева је изразила увјерење да ће и у будуће бити настављена чврста веза институција Српске и Удружења пензионера.