latinica  ћирилица
30/06/2022 |  19:17 ⇒ 19:22 | Аутор: СРНА

Признања за више од 600 најбољих матураната из Српске и Србије

Фондација престолонасљедника Александра Карађорђевића за образовање и културу наградила је и ове године више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске за изузетне резултате постигнуте у средњој школи и поводом тога данас је одржана онлајн церемонија додјеле признања.
Београд - похвалнице и поклони за ученике (Фото: Архив) - Фото: СРНА
Београд - похвалнице и поклони за ученике (Фото: Архив)Фото: СРНА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је поводом тога да снага сабрана у знању, вјештинама и савременој умјешности будућих генерација представља снагу друштва данас и у будућности.

Тривићева је изразила увјерење да награђени ученици, осим родитељима и старатељима, захвалност дугују и професорима који су незаобилазна и често најважнија карика на путу њиховог успјеха и напретка током школовања, те стога заслужују њену и захвалност Министарства просвјете и културе Српске.

- Процесом реформе свих нивоа образовања у Српској учинили смо значајне помаке у смислу унапређења васпитно-образовног процеса, те побољшања квалитета рада са ученицима и усвајања знања, чиме смо поносни, што јасно одређује нашу опредијељеност да у том смјеру наставимо, градећи тако и чврсте темеље за њихову сигурну будућност у Републици Српској, односно Србији - нагласила је Тривићева.

Она је све ове паметне младе људе позвала да своје изузетне потенцијале и вјештине испољавају градећи каријере у својој земљи, јер су за њену свијетлу будућност и просперитет највреднији гарант.

Министар просвјете, науке и технолошког развоја Србије Бранко Ружић захвалио је Његовом краљевском височанству престолонасљеднику Александру и Фондацији за образовање и културу што су препознали начин на који је потребно трасирати пут најбољих међу сјајним ђацима које имају Србија и Српска.

Он је истакао да је иза награђених ученика 12 година великог рада и учења, а пут који предстоји је велики и тежак.

- Својим резултатима сврстали сте се у најјаче снаге које имају Србија и Република Српска - нагласио је Ружић и додао да је велико задовољство бити у присуству најбољих ученика које имају Србија и Република Српска.

Престолонасљедник Александар поручио је награђаним ученицима да су они будућност Србије и Републике Српске, које само знањем могу да напредују и да се развијају.

Он је захвалио Министарству просвјете и културе Републике Српске, Министарству просвјете, науке и технолошког развоја Србије, компанији НЦР и Линк групи на подршци и што су препознали значај овог пројекта.

Принц Александар подсјетио је да је и ове и претходне године свечаност организована онлајн, те изразио наду да ће матуранти од сљедеће године поново долазити овим поводом у Бели двор.