latinica  ћирилица
01/07/2022 |  10:05 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

СНСД: Јавни превоз за јули није био упитан (ВИДЕО)

Јавни превоз за мјесец јули није био упитан јер је већ све било договорено, изјавили су предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић и шеф одборника СНСД-а у Скупштини Града Бањалука Драгослав Топић.
Градски превоз у Бањалуци - Фото: РТРС
Градски превоз у БањалуциФото: РТРС

Илић и Топић истичу да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић све вријеме грађане држао у неизвјесности и тек синоћ објавио информацију за коју је знао већ три дана.

Одборници СНСД-а су вољни да се одржи тематска сједница, по могућности већ у понедјељак, али никако не пристају да повећање цијена карата иде преко леђа грађана и при том ставу остају.

- У буџету Града има довољно средстава да ријешимо све горуће проблеме грађана. Јавни превоз ће функционисати - каже Илић.

Илић је оцијенио да су позиви Станивуковића на распуштање градског парламента смијешни и додао да градоначелник има проблем са прихватањем одговорности за функцију коју обавља.

Топић је нагласио да СНСД неће дозволити да се грађани држе у неизвјесности по питању превоза и сличних ствари, те упитао зашто је Станивуковић до посљедњег момента чекао да саопшти људима да превоз неће стати.

- Он је у овој ситуацији испао губитник. Он зна да би прекршио закон да аутобуси нису јутрос кренули - напоменуо је Топић.