latinica  ћирилица
03/07/2022 |  16:57 ⇒ 17:04 | Аутор: СРНА

Брод: У насељу Грку служен помен погинулим борцима

У бродском насељу Грк данас је служен помен за 11 бораца из тог села погинулих у протеклом Одбамбено-отаџбинском рату, те за два борца Војске Републике Српске из Маглаја чије су породице нова огњишта изградила у тој мјесту.
Брод - помен - Фото: СРНА
Брод - поменФото: СРНА

Предсједник Предсједништва општинске Борачке организације Зоран Видић рекао је да је ово дан који окупља мјештане и поштоваоце српских јунака који су бранећи свој народ дали оно највредније, своје животе.

Он је додао да је дужност свих да се сјећају својих предака и жртава који су дали немјерљив допринос да би се данас живјело у слободи.

- Рат нисмо хтјели нити смо изазивали сукобе, али смо били приморани одупријети се прогону, спаљивању српских огњишта, уништавању живота у крајевима гдје је вијековима живио српски народ - рекао је Видић.

Он је додао да се помен у Грку служи у вријеме када су на овом простору вођене борбе за ослобађење српских села бродске општине.

Парастосу код спомен-обиљежја у порти цркве у Грку, осим породица погинулих бораца, мјештана и представника Борачке организације, присуствовали и представници локалне управе, те оранизација и удружења.