latinica  ћирилица
04/07/2022 |  10:45 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Власеница: Уручени кључеви за избјегла и расељена лица (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић уручио је данас у Власници кључеве за 20 станова намијењених избјеглим и расељеним лицима.
Власеница - додјела кључева - Фото: РТРС
Власеница - додјела кључеваФото: РТРС

Вишковић изјавио је да је веома значајно што је 20 породица добило станове јер је ријеч о избјеглим и расељеним лицима, наводећи да је вриједност пројекта изградње нешто већа од милион КМ.

- Ово смо радили са ЕУ и општином Власеница која је обезбиједила локацију за изградњу станова и потребну инфраструктуру - рекао је а Вишковић.

Он је истакао да Влада Српске у Власеници гради 28 кућа за шта је издвојено око 900.000 КМ.

Начелник општине Власиеница Мирослав Краљевић рекао је да је данас битан дан за Власеницу јер су уручени кључеви за 20 избјеглих и расељених породица које нису имале ријешено стамбено питање, те навео да је планирано да наредних дана почну радови радови на Тргу српских бораца гдје ће бити изграђен централни споменик.

Краљевић је захвалио свима који су учествовали у пројекту којим је ријешено животно питање породица које су са свих страна дошле у ту локалну заједницу.

Из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције раније је саопштено да је стамбени објекат изграђен у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, а укупна вриједност радова износи више од милион КМ.

Власеница -додјела кључева (Фото: РТРС)

Вишковић се претходно састао са начелником општине Власеница Мирославом Краљевићем са којим је разговарао о пројектима битним за ову локалну заједницу.

Власеница додјела станова (Фото: РТРС)

Сви тренутни пројекти на подручју Власенице реализују се уз помоћ Владе Републике Српске, рекао је премијер Српске Радован Вишковић током посјете тој локалној заједници.

Вишковић је додао да Влада Српске у скоро свим локалним заједницама Републике учествује и води велике инфраструктурне пројекте.