latinica  ћирилица
04/07/2022 |  11:59 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Вишковић у Милићима; Најавио отварање фабрике са 100 радних мјеста (ВИДЕО)

За ширење пословне зоне у Милићима, Владе Рапублике Српске и Војводине издвојиће 1,3 милиона марака. Администрација ове општине, захваљујући подршци Владе Српске, ускоро ће се преселити у нови објекат, а у току су и други инфраструктурни пројекти, попут уређења корита Јадра. Кинески инвеститор Влади је упутио писмо намјере за изградњу брзог пута од Бијељине до Требиња, што би и за Милиће био замајац развоја.
Вишковић у Милићима - Фото: СРНА
Вишковић у МилићимаФото: СРНА

Извјесно је да ће се у објекту од двије хиљаде метара квадратних производити џамбо вреће за потребе зворничке Алумине, али и других купаца у БиХ и да ће бити простора за запошљавање око стотину радника. Објекат ће бити у власништву општине Милићи, а Влада је изградњу подржала са 800 хиљада марака.

- Добили смо подршку Владе Војводине у износу од 500.000 КМ за тај пројекат. Помоћ реалном сектору је најважнија, јер су потребна нова радна мјеста и инвестиције - рекао је премијер Вишковић.

У протекле четири године Влада је у Милиће инвестиирала близу 30 милиона марака, 11 само у инфраструктуру, саобраћајниице, расвјету, уређење корита Зеленог и Хладног Јадра. 

 Марко Савић, начелник општине Милићи, је истакао да га је премијер упознао да је Влада Републике Српске издвојила 2,2 милиона КМ за изградњу нове зграде општине Милићи.

- Изградња нове зграде општине је веома значајно за ову локалну заједницу, не само изградња објекта као објекта, већ је то значајно за општину што се уређује и један дио града који није био репрезентативан на самом улазу у Милиће - рекао је Савић.

Кинеска компанија Шандонг исказала је интерес и за изградњу брзе сесте од Бијељине преко Подроманије, Фоче, па до Требиња, што би била жила куцавица цијеле регије, а и општине Милићи чувене по налазиштима руде боксита.

Изградња ове саобраћајнице повећала би интерес инвеститора, а и још један пројеката на 20-так километара од Милића, обнова ски-центра Игриште, у који влада улаже посредством ОЦ Јахорина, отвара нове могућнопсти и за ову општину.

Прије Милића, Вишковић је посјетио општину Власеница.