latinica  ћирилица
17/07/2022 |  10:39 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

Вулин: Сви званичници Хрватске од данас под посебним режимом контроле у Србији

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин најавио је да ће од данас сви функционери Хрватске бити стављени на посебан режим контроле, а носиоци службених или дипломатских пасоша мораће посебно да најаве и образложе своју посјету или пролазак кроз Србију.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

Вулин је, коментаришући одлуку хрватске Владе да забрани предсједнику Србије Александру Вучићу да посјети Јасеновац, рекао да ће ово важити док је он министар полиције Србије или док Хрватска не почне да се понаша као да није НДХ, саопштено је из МУП Србије.

- Одлуком усташке Владе Андреја Пленковића предсједнику Србије Александру Вучићу забрањено да посјети Јасеновац. Александру Вучићу, унуку јасеновачке жртве није дозвољено да се поклони успомени на стотине хиљада закланих Срба, Јевреја и Рома. Председнику Србије није дозвољено да обиђе највеће српско стратиште. Усташе данас, чланице ЕУ, не воле да их се подсећа колико су деце поклали - рекао је Вулин.

Загребачки Јутарњи лист јутрос је објавио да је предсједнику Србије забрањено да дође у приватну посјету Јасеновцу и положи цвијеће.