latinica  ћирилица
17/07/2022 |  15:13 ⇒ 15:13 | Аутор: СРНА

Нешић: Ниједна забрана неће поништити подсјетнике на усташке злочине

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић сматра да је одлука хрватске Владе којом се забрањује предсједнику Србије Александру Вучићу да посјети Јасеновац скандалозна и неопростива.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Хрватска треба да зна да су логори за дјецу, покрштавања и јаме вјечни "подсјетници" злочина које је Независна држава Хрватска починила и да ниједна забрана неће то обрисати нити поништити - поручио је Нешић.

Он је навео да предсједник Вучић, као и огроман дио српског народа, памти жртве српских породица и сународника које су починиле снаге НДХ, а Јасеновац је симбол свих тих стратишта.

Нешић је додао и да Хрватска такође треба да зна да је овим чином показала на дјелу везу Јасеновца и акције "Олуја", саопштено је из ДНС-а.

- Без обзира колико се труди да одагна страхове српског народа сада је оголила суштину - да српски народ мора бити спреман на одбрану и жртву јер увијек му се могу поновити Јасеновац и "Олуја" на свим територијама које су некад биле у НДХ - рекао је Нешић.

Предсједник Србије Александар Вучић планирао је данас да посјети Јасеновац и Пакрац, али му хрватске власти нису дозволиле улазак у ту земљу.