latinica  ћирилица
31/07/2022 |  20:05 ⇒ 23:24 | Аутор: РТРС

Сава Милојевић из Билеће најмлађи доктор медицине у Српској (ВИДЕО)

Са само 24 године, Сава Милојевић из Билеће, најмлађи је доктор медицине у Републици Српској, и један од дванаест најбољих студената медицине.
Сава Милојевић - Фото: РТРС
Сава МилојевићФото: РТРС

Млад, образован и амбициозан, одлучан је да каријеру гради у Херцеговини.

Сава је у старту имао свој циљ - дати све од себе, завршити факултет у року и вратити се у своју Билећу. Урадио је то брже него што је и сам очекивао.

Већ у јулском року шеста година Медицинског факултета у Фочи била је кристално чиста, а његов индекс пун десетки. Звучи невјероватно, али овај младић ниједнога дана није био апсолвент.

Сава је поникао у скромној билећкој породици, која би, признаје, тешко могла дошколовати њега и брата. Та чињеница дала му је додатну снагу да истраје у намјери. Као награда, у другој години медицине доказао се као најбољи студент, и остварио стипендије са којима је сам себи омогућио материјалну студентску сигурност.

Бриљантан на испитима, медицину је, овај Билећанин, завршио са просјечном оцјеном 9,7. Да ће се све уложено на крају исплатити потврђује и то да ће од августа индекс у рукама замијенити радном књижицом. Сава је оличење мудрости и упорности, без којих се не може бити најбољи.

Баш зато одлучан је у намјери да остане у својој Херцеговини и ту изгради будућност. Оно што је сигурно - са оваквом омладином Српска има сигурну будућност.