latinica  ћирилица
01/08/2022 |  08:17 ⇒ 11:18 | Аутор: РТРС

Ракочевић: Срби на Косову и Метохији доведени до зида (ВИДЕО)

На сјеверу Косова и Метохије јутрос је мање тензије у односу на јуче, Срби који живе јужно већ су прошли кроз ово непријатно и понижавајуће искуство, односно одузимање докумената и таблица, рекао је за РТРС Живојин Ракочевић, предсједник Удружења новинара Србије.
Живојин Ракочевић (фото: uns.org.rs) -
Живојин Ракочевић (фото: uns.org.rs)

Ракочевић је истакао да ова ситуација показује да ће се "за једно парче лима на аутомобилу укључити све свјетске силе", односно да сваки пут када настане хаос на Косову и Метохији, дође до преговора, али да послије тих преговора, у које се укључе велике силе, Срби губе своја права.

Он је нагласио да су Срби на Косову и Метохији доведени до зида и да немају више шта да дају, јер, како је рекао, живе на минимуму људских права и свако ново одузимање било чега, чак и симболично, изазива нове напетости и могућност сукоба, што је јако лоше и фатално за овај простор.

- Ми смо у протеклих 20 година изгубили сва права и ово су посљедњи остаци онога што ми желимо - неку врсту слободе која припада нама, која није албанска - нагласио је Ракочевић.