latinica  ћирилица
01/08/2022 |  18:05 ⇒ 18:07 | Аутор: СРНА

Топић: Цијене карата међу најскупљим у региону

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић тврди да су цијене карата у градском превозу у грау су међу најскупљим у региону, а да је за то одговоран градоначелник Драшко Станивуковић.
Градски превоз у Бањалуци - Фото: РТРС
Градски превоз у БањалуциФото: РТРС

- Цијене карата у окружењу из дана у дан појефтињују, док у Бањалуци, на приједог градоначелника, поскупљују - рекао је Топић новинарима у Бањалуци, те изразио наду да ће грађани на сљедећим изборима имати прилику да поправе.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске Невен Станић рекао је да су одборници ове странке гласали за поскупљење карата управо да се покаже политика градоначелника, да оно што је обећавао не може да испуни.

- Сва његова обећања су пала у воду јер је предложио повећање цијене карата и ми нисмо жељели да опструишемо такву одлуку већ да докажемо да је Бањалука најскупља у региону када је ријеч о цијени карата у градском и приградском превозу - нагласио је Станић.

У Бањалуци је од данас скупљи јавни градски и приградски превоз.

Према новом цјеновнику, појединачна карта кошта 2,30 КМ и скупља је за пола КМ, радничка градска мјесечна карта је 57 КМ, док је јединствена радничка мјесечна карта 78 КМ.

Мјесечна карта за студенте и ђаке кошта 39 КМ, док ће дјеца погинулих бораца који похађају средњу школу и факултет, као и лица са инвалидитетом прве и друге категорије плаћати 17 КМ.

За јединствену мјесечну карту студенти ће платити 51 КМ, а пензионере ће коштати 28 КМ.

Када је ријеч о приградском превозу, појединачна карта у једном смјеру износи 2,30 КМ, а на релацијама дужим од 10 до 15 километара кошта 3,5 КМ.

Скупштина града Бањалука је на сједници 19. јула усвојила нови цјеновник, а за који је гласало 16 одборника /ПДП, ДЕМОС, Уједињена Српска, Социјалистичка партија Српске, један одборник Социјалистичке партије/, док је шест одборника СНСД-а било уздржано.