latinica  ћирилица
02/08/2022 |  19:04 ⇒ 19:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Директор КБЦ Косовска Митровица потврдио да је отет Дејан Спахић

Директор КБЦ-а Косовска Митровица Златан Елек потврдио је вечерас да је возач санитета Здравственог центра Дејан Спахић киднапован и да му се губи сваки траг од тренутка када га је у Рудару пресрела јединица Росу.
КБЦ Косовска Митровица (фото:EPA/STR) -
КБЦ Косовска Митровица (фото:EPA/STR)

Елек је за Косово онлајн потврдио наводе директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића да је Спахић киднапован и да му се од тренутка када га је пресрела Росу губи сваки траг.

- Потврђујем све детаље које је навео директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић. Возач санитета који ради у нашем Здравственом центру Дејан Спахић је киднапован јер му се сваки траг губи од тренутка када га је пресрела Роса у Рудару. Он је одведен у непознатом правцу. Нико нас није контактирао, нити нам је било ко било шта јавио о нашем раднику, нити о возилу, осим нашег радника који дужи то санитетско возило које редовно доставља лекове из Дома здравља Лешак у Здравствени центар Косовска Митровица. Ми смо обавијестили све релевантне институције и ми ћемо урадити све што је у нашој моћи - рекао је Елек.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је раније да су данас на сјеверу КиМ припадници Росу зауставили санитетско возило које су заједно са возачем Дејаном Спахићем одвели у непознатом правцу.

Петковић је додао да је о овом, како је рекао, скандалозном догађају, обавијестио високог представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака.